SDS

Swiss Dental Solutions, de innovatieve
leider voor keramische implantaten

Met de brede keuze uit keramische implantaten van SDS bieden wij u een geoptimaliseerd implantaat volgens de principes van biologische tandheelkunde.
Het tandheelkundig zirkonia implantaatsysteem van Swiss Dental Solutions (SDS) is in Zwitserland ontwikkeld door het team van Dr. Ulrich Volz. Het is één van de meest ervaren keramische implantaatsystemen op de markt en steunt op een ervaring van meer dan 20 jaar ervaring. In die tijd hebben er meer dan 50.000 implantaties plaats gevonden. Swiss Dental Solutions is daardoor een systeem dat vanuit de praktijk ontwikkeld is en zich daar elke dag weer moet bewijzen.

Dr. Volz is een Zwitserse implantoloog in een toonaangevende tandheelkundige en medische kliniek, waar er behoefte ontstond aan een absoluut biocompatibel implantaat. De SDS keramische implantaten zijn ontwikkeld en verbeterd door de praktische ervaring om goede esthetiek, precisie, osseointegratie en gezondheid te bieden. Dit in combinatie met ultramoderne oppervlakken biedt het Dynamic Thread® implantaatontwerp de ideale oplossing voor alle bot categorieën. De niet-metalen SDS implantaten zorgen voor een goede bio compatibiliteit. Het zirkoniumoxide gebruikt door SDS is het materiaal bij uitstek in bio-immunologische implantologie.

Swiss Dental Solutions

Eigenschappen

Het unieke design van het SDS implantaat stelt de implantoloog in staat om implantaten in alle type botklassen te implanteren met een hoge stabiliteit. Middels het unieke boorprotocol wordt het implantaat altijd ingedraaid met dezelfde kracht (>35Ncm) en zorgt men ervoor dat het bot niet oververhit raakt.

Uniek aan de implantaten van Swiss Dental Solutions is ook dat ze na plaatsing kunnen worden beslepen. Hierdoor kan er een perfecte overgang worden gecreëerd van gingiva naar implantaat en de outline mooi worden vormgegeven voor de kroon en/of brug die op het implantaat geplaatst moet worden. Hierdoor bent u in staat om perfect maatwerk te leveren en het hoogst haalbare esthetische resultaat te behalen.

Het SDS implantaatsysteem kenmerkt zich door:

 • Ruime ervaring in het ontwikkelen van keramische implantaten.
 • Hoge primaire stabiliteit in alle botklassen
 • Biocompatibel en zeer weefselvriendelijk
 • Beslijpen van implantaten mogelijk
 • Zekerheid door ruim gedocumenteerde osseointegratie
 • Eenvoudig en sterk zirkonoonoxide boorsysteem
 • Metaalvrij
 • Uitstekende esthetiek, eenvoudige bediening
 • Tevreden en gezonde patiënten

Wetenschappelijke studie

Product brochure 2021

Swiss Biohealth Concept

Casuïstiek SDS

Training keramisch implanteren

SDS biedt een breed scala aan zirkoniumoxide implantaten waarvan de ontwerpen speciaal zijn afgestemd op het Swiss Biohealth Concept. In veel gevallen is een onmiddellijke implantatie na extractie mogelijk gevolgd door onmiddellijke restauratie. De SDS keramische implantaten zijn geoptimaliseerd met betrekking tot de principes van fysiologie en biologie van de patiënt. Het metaalvrije tandheelkundige implantaat is de esthetische oplossing voor de gezondheid die in de mond begint.

 

Keramische implanteren is eenvoudig“.

 

Implanteren met een nieuwe systeem brengt uitdagingen met zich mee. Easier Dental Care en SDS onderscheiden zich hierin van andere implantaat merken door een specifieke cursus te organiseren voor keramisch implanteren.

Trainingen

 • Training in het opleidingscentrum van SDS in Kreuzlingen am Bodensee.
 • Training georganiseerd door Easier Dental Care in samenwerking met SDS gecertificeerde implantologen.
 • Groot aanbod online cursusmateriaal

Interesse? Neem contact met ons op!

Wilt u de brochure downloaden van dit merk?
Vul nu uw e-mailadres in en wij versturen de brochure meteen.  Hey There!

  Wilt u op de hoogte blijven van onze

  merken en aanbiedingen?

  Vul nu uw e-mailadres in en mis nooit een belangrijke update!

  X