Easier Dental care damt Corona in!

Pak de aerosol aan bij de kern!

Binnen de muren van de behandelkamers is één van de grootste problemen het vrijkomen van grote hoeveelheden aerosolen met mogelijk infectieus materiaal, zoals nu het Covid-19 virus ons pijnlijk duidelijk heeft gemaakt. Dit virus heeft binnen de tandheelkunde tot een groter bewustzijn geleid over het gevaar dat kan schuilen in deze micro spettertjes. Alle persoonlijke beschermings materialen (BPM) zijn erop gericht om de behandelaar te beschermen door een soort harnas te bouwen om de behandelaar heen. Mondkapjes, aangezichtsschermen, veiligheidsbrillen, handschoenen en beschermjassen worden op dit moment gebruikt om het besmettingsrisico voor de behandelaar zo klein mogelijk te maken.

 

In de mond van de patiënt is het speeksel mogelijk “vervuild” met ongewenst en zeer infectieus virus materiaal of bacteriën. Bij behandelen van patiënten ontstaat het aërosol in de behandelkamer op het moment dat de behandelaar actief met ronddraaiend instrumentarium en de daarbij gebruikte koeling op de boor (of bij gebruik van ultrasone apparatuur) in deze vochtige omgeving de behandeling start. Om deze reden staat er in de huidige beleidsmaatregelen het advies om patiënten eerst te laten spoelen met een H2O2 oplossing om een reductie van het infectieuze materiaal te bewerkstelligen, voordat er gewerkt gaat worden in de mond van de patiënt.

 

De clean up afzuigcanule geeft een nog grotere reductie van de aerosolen in de behandelkamer 

De clean up afzuigcanule is een goedkoop en zeer effectieve manier om bij de kern het probleem van de aerosolen met een groot percentage te verminderen. Daar waar het aërosol ontstaat wordt het reeds direct effectief weggezogen. Door het speciale disposable opzetstuk is het mogelijk om een zeer sterke afzuiging precies rond het te behandelen element te verkrijgen. De flexibele afscherm schildjes aan de linguale/palatinale en de buccale zijde zorgen ervoor, dat het door de middelpuntvliedende kracht weg spetterende koelwater (mogelijk vermengd met speeksel van de patiënt) niet door de mond geslingerd wordt, maar in de grote afzuigopening van de grote afzuigcanule wordt gezogen. De clean up afzuigcanule kan op de grote afzuigslang geplaatst worden, waardoor een zeer sterke afzuiging gegarandeerd is. Op deze manier minimaliseert u dus het ontstaan van het mogelijk gevaarlijke aerosol op een zeer eenvoudige en goedkope wijze.

 

10% opbrengst naar Corona zorgverleners

Easier Dental Care doneert graag 10% van haar Clean Up opbrengst in de periode juni t/m juli aan de zorgverleners die zijn geraakt door Corona. 

Zo helpt u niet alleen u en uw patiënt, maar ook de collega’s in de zorg!

Meer informatie vind u op hun website: https://geefvoorzorgverleners.nl/

Hey There!

Wilt u op de hoogte blijven van onze

merken en aanbiedingen?

Vul nu uw e-mailadres in en mis nooit een belangrijke update!

X